New Era's valpar

Häng med på en spännande resa och följ New Era's valpar från de ligger i mammas mage till de flyttar till sina nya hem.

Valphuliganer

Allmänt Permalink4
Valparna i E- och F-kullarna börjar bli stora nu och tack och lov har det blivit lite varmare ute. De har mycket spring i benen och behöver kunna vara ute och röja. De är modiga och orädda och det är verkligen härligt att se hur sociala och framåt de är när de får besök av främmande människor. Snart har alla valpköparna till E- och F-kullarna varit på besök en första gång och fått med sig Valpkompendiet hem att läsa och begrunda till nästa nång vi ses. De har också fått en lista med det som ska inhandlas i matväg och som ska finnas hemma när valpen kommer.
När vi ses nästa gång tar vi alla frågor och funderingar som alltid kommer så här innan hemkomst.
 
Vid leverans får alla valpköpare köpa med sig ett valpkit med pälsvårdsverktyg och klotång från oss. Det är viktigt att få rätt saker, det finns annars en djungel med pälsvårdsverktyg på marknaden.
 
Nu för tiden dias det ute i det fria. Ingen av valparna eller valpmammorna bryr sig om att särskilja valparna. Alla äter tillsammans och Xenas valpar kan dia på Hallon och tvärt om. Även valparnas köttfärsmål intas utomhus och det säger bara slurp så är det slut på tallrikarna. De ser ut som ett gäng pirayor som kastar sig över sitt byte.
 
 
Jag börjar alltid ge köttfärs/äggulemål mycket tidigt till valparna och ökar på i mängd så snabbt valparna klarar av det. Detta både för att säkerställa valparnas järnintag som är otroligt viktigt och för att spara på valpmammorna. På så sätt blir valparna mindre hetsiga i sina försök att dia och valpmammorna vill vara med sina valpar ända till valparna flyttar. Detta sociala umgänge valparna får med sina mammor är ytterst viktigt. Det gör också att valpmammorna inte har några problem att hålla sin vikt under digivningen.
 
 
 
 
Valparna till och med sover ute på dagtid och nu är det så varmt att de måste ligga i skuggan.
 
 
 
Diego är trygg att ligga nära.
 
 
Valparna tränas nu på att vara i bur. Det är viktigt att de får vänja sig vid detta eftersom det blir enklare med biltransporter och annat. Snart är det dax att börja åka bil.
 
 
.Alla valparna har fått en stund var på trimbordet ute i solen. De är tillputsade och fixade inför förestående fotografering när de är 7 veckor.
 
 
Veterinärtid är bokad vecka 19 och då kommer valparna att vaccineras, id-märkas och besiktigas av veterinär.
 
Även G-kullen växer så det knakar. De är nu 1,5 vecka gamla och snart börjar de öppna ögonen. Zamora är verkligen en supermamma. Så nöja och tysta valpar tyder på bra omvårdnad från sin mamma. Hon ligger inte hos dem hela tiden nu men det är så det ska vara.
 
 
 
Rakel har nu börjat aklimatisera sig till sin nya värld. Hon är inte jätteförtjust i E- och F-kullens vilda framtoning men hon börjar vänja sig. Eftersom hon vill hänga med mig hela tiden är hon tvungen att vara bland valparna. Ungefär 1,5 vecka kvar nu!
 
 
 
Skönaste sovstilen idag!
 
 
Till top