New Era's valpar

Häng med på en spännande resa och följ New Era's valpar från de ligger i mammas mage till de flyttar till sina nya hem.

Omvärldsexploring

Allmänt Permalink1
Nu har valparna åkt bil massor av gånger och är helt avslappnade och sover gott i bilen. Häromdagen var det dax att åka lite längre. Turen gick till Vällingby för att utfodra dotterns marsvin. Valparna fick dock inte träffa marsvninen.
 
Valparna åker i en canvasbur i baksätet.
 
 
Våra vuxna hundar åker i bilburen i bakluckan
 
 
Gamlingen Rico snart 14 år åker i bilsele bredid valparna.
 
 
 På vägen stannade vi vid en förskola där barnen var ute och klädde midsommarstången. Vi frågade om vi fick träna valparna på att se och höra många barn och det fick vi ju givetvis. Vilka gulliga barn som gosade med valparna genom staketet.
 
 
 
 
Vi har också en tillfällig gäst hemma. Tur att vi har ytterligare en valphage som nu blivit bostad åt kanen Sonos som hemma är helt frigående. Även han tillhör dottern men han är till skillnad från marsvinen så social att han måste vara hos oss. Dessutom äter han medecin morgon och kväll så det är bättre att han bor här.
 
 
Är man på långtur med bilen måste man ha lunchen med sig. Valparna intar den i det gröna.
 
 
Idag var vi hos svärföräldrarna för att vattna deras blommor. Valparna var med såklart och fick åka hiss för första gången.
 
 
De röjde också runt i lägenheten och undersökte allt mycket noga.
 
 
 
När vi kom ut träffade vi på en jättetrevlig chihuahua som valparna fick titta på.
 
 
Vattenbadet har undersökts noga också. Några är mer förtjusta i vatten än andra.
 
 
Valparna testar olika sovplatser.
 
 
 
 
 
Regn hindar inte valparnas framfart ute. Medan valparna leker har mamma Soda intagit valparnas bilbur för att få skydd för regnet.
 
 
Provsmakning av olika födoämnen pågår också för fullt. Valparna har smakat på Räkor, musslor, hallon, jordgubbar, vattenmelon, banan, grönsakmos, ost, köttbulle, leverpastej och mer lär det bli.
 
Nu har mamma Soda blivit hämtad av sin matte Erika. Hon hade med sin andra hund Virus som är en svart dvärgschnauzer. Det var lite läskigt sa valparna med det dröjde inte länge förrän de vande sig.
 
 
Samtidigt var min partner in crime Caroline Brodd Björklund här för att hjälpa till med fotograferingen av valparna när de är uppställda. Det brukar kunna vara ett kämpigt uppdrag med mycket skratt men dessa valpar var otroligt lätta att fotografera. Så samarbetsvilliga och balanserade.
 
 
Fröken Röd
 
Fröken Blå
 
 
Fröken Gul
 
 
Herr Grön
 
 
Här kommer några bilder från ett tidigare tillfälle tagna med kameran istället för med mobilen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Till top