New Era's valpar

Häng med på en spännande resa och följ New Era's valpar från de ligger i mammas mage till de flyttar till sina nya hem.

Välkommen New Era's K2-kull

Allmänt Permalink0
Nu kan vi äntligen berätta att New Era's K2-kull är född. I onsdags kväll kom 6 underbara valpar till världen,  1 hane och 5 tikar. Stolta föräldrar är  CH Talizman Szadoria "Texas" och SE VCH Broddways Hiking Heals "Mira".
Tidigt på morgonen efter att Mira varit ute och kissat sprang hon upp till valprummet och placerade sig i valplådan. Där låg hon hela dagen med korta kisspauser. 20.00 kom första krystvärken, 20.45 kom  första valpen och 22.30 var det hela klart. Snabbaste valpningen jag haft någonsin. Första valpen, som var en tik, satt fast i en spene innan jag ens hann väga den.
Så pigga och livskraftiga valpar som gått upp i vikt från start och Mira är verkligen en supermamma.
Inte en enda gång hittills har jag varit tvungen att ingripa och hjälpa någon valp som kommit på villovägar.
Valparna var väldigt jäma i vikt och alla låg runt 200 gram.
 
 
 
 
 
Nu väntar vi med spänning på att även Hallon ska valpa. Hon har det jobbit nu och det ser ut som även hon har många valpar. Hon är mindre i koppen än Mira så det blir mycket stön och stånk. Vi ska på röntgen på tisdag och då får vi veta hur många det är.
 
 
Hallons valplåda är färdigbyggd och lackad. Björn har fixat och jag är så glad att jag slipper bygga. Även den andra valplådan ska uppdateras till en ny så småningom. Den är sliten och skamfilad men den har också klart av 37 valpkullar, så det är väl dax att gå i pension.
 
 
Valprummet har fått en avdelare och väntar nu på Hallons valpar. Det är bara "taket" som saknas på Hallons valplåda sedan är allt klart.
 
 
Till top